Roam 2 Sync Failures

Has anyone else had their synced routes disappear? Repeatedly I have turned on the device and found I have 0 Routes showing, despite the fact that I have 93 routes in my library that were fully synced to my Roam 2 the night before. Then I turn on my device at the start of a ride and…0 routes. I’ve learned how to activate the debug menu to retrieve them, but that is a cumbersome process and requires Wi-Fi. Is this a known issue?

1 Like

Not me and I’ve been using the R2 since it was released. I do find the syncing process a little funny sometimes but never had 0.

You should probably connect directly with support (if you haven’t already), as if others have had the issue there may be a resolution.

Thanks, have done so. They’ve taught me the workaround but it is cumbersome and requires working with the app and WiFi, not always available at the start of a ride. Routes synced to the device should not disappear the next time it is turned on. And the normal sync process (from the device) does not bring them back. Hoping there are others who’ve experienced this.

1 Like

So per support it seems the problem may have been that I had less than 1GB of available storage on my Roam2 — because the thing comes pre-loaded with maps of every continent on the globe. Deleting everything but the US freed up 25GB. Why on earth Wahoo loads the entire planet as a default setting is beyond me, when it interferes with basic functionality. I can download what I need when I travel abroad.

1 Like

Strange indeed. Glad it’s resolved. I can’t recall what was loaded on mine originally but I tend to fiddle with all sorts of settings when I get a new toy and in terms of maps, knew that only Canada and a couple US states would ever get used in my case so made sure that’s all I had enabled.

Fingers crossed. Thank you for weighing in!

1 Like